Montesa clou les jornades “D’Arrel” amb gran èxit de participació

Montesa ha acollit al llarg d’aquest cap de setmana la celebració de les jornades de folklore “D’Arrel” 2018. Trobades de música, ball i cançons valencianes, “D’Arrel” és una iniciativa de l’àrea de Cultura de la Diputació de València que pretén portar les manifestacions del folklore valencià per les nostres comarques.

Des de divendres 28 fins al diumenge 30 de setembre, a Montesa s’han organitzat i dut a terme nombroses activitats destinades a tot tipus de públic, des dels correfocs dels “Dimonis de Montolivet”, a les cercaviles i danses amb grups de Moixent, La Llosa de Ranes i La Granja de la Costera, a més de la colla de dolçainers “Cap amunt”.

La nit del dissabte comptà amb un sopar de germanor oferit per l’ajuntament i amenitzat per la xaranga de la Unió Musical de Montesa. Per finalitzar la jornada, el cantautor Carles Dénia, delectà el públic amb cançons populars i adaptacions per a corda, en un vistós concert nocturn muntat sobre les restes del Castell de Montesa.

El diumenge, de la mateixa manera que es va fer a Sumacàrcer, les activitats estigueren dedicades als més menuts del poble, que gaudiren amb el taller de danses i, cap al migdia, ompliren la plaça de la Cultura per a ballar amb l’orquestra La POP.

La tècnica de Turisme de Montesa, Eva Vila, ha confirmat l’acceptació positiva d’aquesta iniciativa de la Diputació, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament. Per a Vila, “D’Arrel preveu activitats per a tot tipus de públic. Montesa és un poble xicotet, però la gent s’ha mobilitzat i ens ha sorprés la gran participació en tots els actes, tant la gent major, que ha gaudit de les danses tradicionals, com els menuts, que tingueren tot un matí per a ells”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *