Aquest matí, en una roda de premsa que s’ha produït en les dependències de l’Ajuntament de València, s’han anunciat les actuacions de col·laboració previstes per al 9 d’octubre, entre la regidoria de cultura festiva de l’Ajuntament, encapçalada pel regidor Pere Fuset i l’àrea de Cultura de la Diputació de València, comandada pel diputat Xavier Rius. Aquesta és una col·laboració que, per segon any consecutiu, es formalitza  per a ordenar el panorama d’accions conjuntes, un símptoma dels temps de diàleg i sintonia entre els representats polítics d’ambdues institucions.

Així, per al regidor Pere Fuset “resulta molt grat veure com la Diputació de València atén la seua cooperació amb un ajuntament tan excepcional com el de València. El conveni ens permet potenciar les actuacions de pirotècnia, que és un àmbit on sempre hem treballat conjuntament”.

Per al diputat Xavier Rius, la cooperació amb l’ajuntament de València té una peculiar característica, ja que “pel seu nombre d’habitants, València queda exclosa de les habituals subvencions culturals que atorga la Diputació. Malgrat això, i atenent a la tradició institucional, la Diputació sempre ha reforçat els actes del 9 d’octubre amb un gran castell de focs en la ciutat, la vespra de la festa.” En definitiva, afirmava el diputat, “estem ajudant a consolidar una data festiva, una manifestació artística i una indústria tan genuïna i específica del nostre ecosistema cultural com ho és la pirotècnia”.

El conveni renovat, amb una dotació de 189.000 euros anuals, permet no solament llançar un castell ‘memorable’ en la festa del dia 9 d’octubre sinó que a més, permet col·laborar en altres activitats culturals i festives de la ciutat com és la programació cultural, musical i de foc de la Fira de Juliol de València.