El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha visitat les localitats de Quatretonda a la Vall d’Albaida i de Xàtiva a la Costera per conèixer de primera mà els projectes finançats amb fons de l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació.

Altur acompanyat per l’alcaldessa de Quatretonda, Aina Benavent, i part de la corporació municipal, ha visitat la millora estètica i l’enllumenat de les entrades del municipi, unes millores que s’han pogut realitzar gràcies al Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de 2017.

“Quatretonda ha rebut al voltant de 792.000 euros que han estat destinats als seus projectes de cooperació municipal i sense els quals aquesta localitat no haguera pogut realitzar alguns dels projectes que s’han dut a terme en aquesta legislatura” ha manifestat el titular de Cooperació Municipal, Emili Altur.

A més, Emili Altur ha visitat els carrers Les Eres, Sant Josep, Sant Pere i Benigànim en els quals es canviaran les canonades i les barreres arquitectòniques, on s’han destinat 150.000 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2018 i l’enllumenat de faroles led de més de la meitat del poble amb una inversió de 110.446,71 euros del IFS de 2018.  Aina Benavent, alcaldessa de Quatretonda, ha assenyalat que “des de l’àrea de cooperació municipal s’han invertit molts diners en Quatretonda perquè la política de repartiment objectiu de recursos de la Diputació ens ha beneficiat a tots els ajuntaments”. Les inversions de la localitat les han decidit els veïns i les veïnes de la localitat a través de la plataforma Quatretonda Participa que, en paraules de l’alcaldessa “s’ha convertit en l’eix vertebrador de tot allò que hem fet en el municipi” ha remarcat Benavent.

Tot seguit, Emili Altur, s’ha dirigit cap a la capital de la Costera, Xàtiva, on s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà; la regidora d’Urbanisme, Cristina Sunyer, i el regidor de Cultura, Jordi Estellés, els quals li han presentat el projecte que es durà endavant a l’Ermita del Puig, que constarà de la novena fase, i que es podrà dur a terme amb els 150.000 euros destinats de subvencions a obres de restauració per a la conservació de béns immobles de la província de València que posseeixen valors històrics, artístics o d’interès cultural (RIHA).  “En concret, en aquesta legislatura s’han invertit al voltant de 3 milions d’euros en diferents projectes ací en Xàtiva” ha assenyalat Altur.

Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, ha destacat que “gràcies als fons que s’estan transferint des de la Diputació de València podem dur endavant la rehabilitació de l’Ermita del Puig així com el Museu Corpus” i ha continuat: “el suport de la Diputació ha estat fonamental en esta legislatura per a dur endavant la majoria dels projectes que per als municipis són importants atès que som nosaltres els que decidim quins programes s’ajusten més a les necessitats de cada localitat” ha declarat Cerdà.

El diputat de Cooperació Municipal, a més, ha pogut visitar les obres d’habilitació per al futur Museu del Corpus de Xàtiva que començaren el passat mes de juny. L’actuació compta amb un pressupost de 50.000 euros, gràcies a la subvenció RIHA que atorga la Diputació de València.