L’Ajuntament de Xiva, mitjançant fons pertanyents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació de València, inicia aquest dilluns les obres d’adequació del Centre Polivalent Municipal per tal d’adequar-lo per a que concentre els departaments del conjunt dels serveis socials que es presten des del consistori.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha reivindicat que “la materialització d’aquest tipus de projectes contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones i a facilitar l’accés de la ciutadania als serveis públics bàsics que es presten, en aquest cas, per part de l’administració local”. Per altra banda ha defensat “l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constituïxen necessitats reals per a cadascun dels municipis”.

Per adequar l’immoble a la seua nova funcionalitat s’escometran treballs de parcel·la ment i condicionament de l’edifici, s’habilitaran despatxos i es millorarà l’accessibilitat del recinte. Per això, s’ha destinat una partida pressupostària de 64.486 euros, corresponents al SOM, que abans es coneixia com PPOS, de 2017. Amb aquest mateix pla, en l’exercici de 2017, el municipi de Xiva va percebre un total de 201.905,60 euros.

Per la seua part, l’alcalde de Xiva, Emilio Morales, ha explicat que el nou emplaçament dels departaments socials “permetrà dignificar el servei i les persones usuàries” i, això passa per “adequar unes instal·lacions acord a les necessitats que requereix la prestació d’aquest tipus de serveis, amb més amplitud, una major intimitat a les dependències i una sala de espera, que garantisquen unes condicions òptimes per a l’exercici d’aquestes funcions”.

A més, el canvi de localització implica un increment del personal laboral del departament, que passa de tres treballadors socials a onze especialistes. D’aquesta manera, tal i com ha destacat l’alcalde, “s’aconseguirà oferir als nostres veïns i veïnes uns serveis de major qualitat en un àmbit que resulta molt sensible per a la ciutadania.