El Centre Cultural La Nau acull els dies 12 i 13 de desembre la mostra del taller de formació actoral del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, “La nova Europa: materials per a un espectacle incert”, que compta amb la col·laboració i el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació de València. La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, assistirà a la representació el dijous dia 13.

L’espectacle, escrit a propòsit per la jove dramaturga Sara Acàmer, fusiona en la ficció dues èpoques del nostre continent: l’Europa just després de l’horror del nazisme i l’Europa actual que camina, de nou, cap a l’abisme, impulsada per l’ascens imparable del nacionalisme i del populisme d’extrema dreta.

Escena Erasmus de la Universitat de València és un projecte que s’incardina en un conveni de col·laboració entre la Universitat i l’àrea de Cultura de la Diputació, i que permet durant els mesos d’estiu representar obres de marcat caràcter social als municipis valencians que així ho sol·liciten. El projecte ha rebut, fa unes poques setmanes, el reconeixement “Pearle Live Performance Europe”, que atorga la Liga Europea de Federacions d’Empreses d’Arts Escèniques.

Aquest taller pretén retre homenatge, mitjançant la formació actoral, a un dels autors que millor va saber retratar l’horror dels camps de concentració, l’italià Primo Levi, a les portes del centenari del seu naixement, que se celebrarà en 2019.

Per al codirector d’Escena Erasmus, Josep Valero “és una proposta atrevida que combina la ràbia, la ironia i la poesia, en un moment en el qual la nostra Europa es sacseja, des del Brexit fins a Ucraïna, i des del populisme polonés fins al desafiament del govern italià a la Unió Europea”. Per a Valero “és més necessari que mai prendre partit per a reflexionar sobre si és aquesta la nova Europa que volem, si deixem que la història ens torne a condemnar a l’aïllament i a les fronteres”.

Les funcions es realitzaran el 12 i 13 de desembre, a les 19.30 hores, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València.