La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha obert avui un workshop entre receptius i empreses de producte turístic de la Safor organitzat pel Patronat de Turisme de València en el Palau Ducal dels Borja a Gandia. “Aquesta presa de contacte és una mena de cita a cegues entre dos grans agents del sector turístic, touroperadors que treballen amb mercats nacionals i internacionals i productes turístics valencians que no sempre tenen la possibilitat d’acudir a les grans cites de fires per a posar en valor el seu potencial”, ha assenyalat.

Segons Pilar Moncho, “el gran objectiu d’aquest tipus de tallers de treball és posar als productors valencians, i, en aquest cas de La Safor, davant dels grans comercialitzadors turístics per a facilitar l’entrada dels productes turístics autòctons en els nous canals del mercat, una tasca que és molt complicat realitzar-la de manera individual. Com sempre diem, junts tot és possible”.

Productes turístics de més de 40 empreses de la Safor

Representants de més de 40 empreses turístiques de la Safor s’han donat cita en el Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja de Gandia per a presentar les seues propostes i experiències als cinc receptius que han participat en aquest taller de treball, de la mà del Patronat de Turisme de València: DMC Spain Tours, Trovalia, Pisando Mundo, Vialco i Turiart.

Després de les paraules de benvinguda de la màxima responsable de l’Àrea de Turisme, el director del Patronat, Evarist Caselles, ha animat a tots els assistents a “col·laborar amb l’honestedat de l’hospitalitat, una manera de ser i de treballar que ens fa únics en aquest territori”. També ha participat en l’obertura del workshop la directora del Palau Ducal, Balbina Sendra, i el president de la Mancomunitat de la Safor, Tomás Ferrandis.

El Patronat de Turisme ha disposat cinc punts de reunió en el Saló de Corones del Palau Ducal perquè, al llarg del matí, les empreses pogueren presentar els seus productes.

Jorge Lamirán, de DMC Spain Tours, ha qualificat l’acció de “molt important per a la difusió de nous productes que ens ajuden a vendre València de la millor manera possible als mercats amb els quals treballem, principalment el rus i americà”.

Per part seua, Raúl Caldevilla, de Trovalia, ha explicat que actualment treballen a Espanya amb més de 2.500 agències associades principalment en els mercats britànic, belga, alemany i holandès. Caldevilla ha assenyalat la rellevància d’apostar per “productes receptius de la nostra terra”.

En la seua presentació, Marta Templado, de Turiart, ha agraït la col·laboració de la Diputació de València per a l’organització de la trobada. “Tenim com a principals clients a touroperadors del mercat italià, asiàtic i nord-americà i, per a nosaltres, és molt interessant conèixer de primera mà noves propostes turístiques amb les quals millorar l’oferta experiencial valenciana”.

Rafael Lluesma, de Vialco, ha comentat que actualment “estem desenvolupant un nou producte, els Day Tours, de venda directa al client final, i la finalitat del qual és oferir desplaçaments experiencials des de València fins a les comarques”.

També ha participat com a receptiu Pilar Jurado, de Pisando Mundo, una agència de viatges amb llicència majorista i minorista instal·lada a Gandia. “Venim a conèixer el que ens envolta. Volem fer el salt a nivell internacional i per a això volem oferir qualitat i treballar directament amb producte”, ha comentat.