El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha assistit a la comissió de treball permanent del Projecte de Recuperació del Traçat de l’Antic Trenet que unia Dénia amb Carcaixent mitjançant una via verda, a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, per presentar i avaluar els avanços que s’han estat realitzant des de finals de l’any 2017.

Bort durant aquesta comissió ha estat acompanyat pel sotsdirector general de Mobilitat i Obres Públiques de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Llin; el  president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan; i el regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres.

Josep Bort durant la seua intervenció a la reunió de seguiment ha manifestat que “la mobilitat blana té la capacitat de transformar la nostra forma de viure i entendre el territori”. I ha continuat, “és molt encoratjador el treball que s’està fent des de les comarques de la Ribera, la Valldigna i la Safor per dur endavant aquesta via verda”.

La Diputació de València, mitjançant l’àrea de Medi Ambient, que dóna recolzament a aquest projecte ha realitzat un estudi de factibilitat per a la realització de la via verda en el tram ferroviari Carcaixent-Dènia, amb una longitud de més de 52 quilòmetres de via cicloturista, senderista i de persones amb mobilitat reduïda i, implicarà als municipis d’Alzira, la Barraca d’Aigües Vives, Benifairó de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, continuarà per la comarca de la Safor, i servirà de nexe d’unió entre Oliva i el nord de la província d’Alacant.

L’elaboració de l’estudi de factibilitat, que ha realitzat la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, ha tingut com a objectiu essencial analitzar les possibilitats d’ús alternatiu com a via verda que acredita aquest traçat de ferrocarril en desús, sobre el traçat finalment considerat.

Aquesta via verda constituirà un eix vertebrador del territori i a més el fomentarà el respecte pel medi natural i, facilitarà la connexió entre els diferents nuclis rurals, a més, també serà una manera de promoure l’esport i d’esta manera que la ciutadania acolla hàbits més saludables.

A més, tal com va assenyalar el diputat Bort: “es crearan noves oportunitats d’ocupació gràcies a les activitats econòmiques associades a l’ús de la bicicleta i al desenvolupament no motoritzat del territori”