El diputat de Modernització, Iván Martí, ha participat en la jornada “Transformació digital de les Administracions Públiques en la Comunitat Valenciana” organitzada per la Fundació Socinfo i la revista “Sociedad de la Información”, exposant el projecte que ha impulsat la Diputació des de l’àrea de Modernització, Smart Cities que s’emmarca dintre de Connecta València.

Iván Martí, durant la seua exposició ha subratllat la gran acollida que ha tingut aquest projecte en tot el territori valencià amb “38 municipis diferents interessats, 50 sol·licituds rebudes i, finalment 16 projectes seleccionats, per fer dels municipis ‘ciutats intel·ligents’”. I tal com ha assenyalat Martí, “aquesta iniciativa no sols ha estat pensada per a grans ciutats sinó també per als serveis municipals dels municipis mitjans i xicotets perquè puguen ser  ‘Smart’, com per exemple, amb l’enllumenat públic, recollida de residus, reg i eficiència energètica en edificis”.

El principal objectiu pel qual s’ha realitzat aquest projecte ha estat el de convertir al territori valencià en un territori intel·ligent per fer una gestió integral de província i aprofitament de sinergies, per aquest motiu la Diputació va encapçalar Connecta València, amb un pressupost de 250.000 euros l’any 2018, i que per aquest any s’ha triplicat fins a un total de 750.000 euros de pressupost.

A més, el responsable de Modernització ha detallat que el projecte funciona a través de la plataforma Sentilo, una ferramenta de codi obert desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona que respecta l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat, disminueix la dependència respecte al proveïdor i possibilita la col·laboració amb altres administracions i institucions per afavorir el repartiment de costos i la possibilitat de reutilitzar els desenvolupaments ja realitzats.

Amb les Smart Cities s’afavorirà que les poblacions siguen capaces d’aconseguir una major eficiència, oferir millors serveis a la ciutadania, estalviar costos, disminuir emissions contaminants i impulsar tota mena d’iniciatives socials, culturals i mediambientals. Potencialitats, totes elles, que faciliten la gestió dels municipis i l’accés de la ciutadania a uns millors serveis, informació, i disposar de canals de comunicació més ràpids i àgils amb els consistoris.

La plataforma que ja està en funcionament en 27 ajuntaments, els quals estan fent integracions, i cada integració i desenvolupament podrà ser reaprofitat per la resta dels municipis, el que es tradueix en un estalvi en costos i eficiència. A més, cada ajuntament disposa de la seua pròpia entitat, amb un accés independent a les dades de la seua localitat.

“Destinacions Turístiques Intel·ligents” de Red.es

Iván Martí ha acabat la seua exposició explicant el projecte que també s’emmarca dintre de Connecta València, “Destinacions Turístiques Intel·ligents” de Red.es, i que ha estat realitzat amb un pressupost de 5,7 milions d’euros, dels quals l’entitat pública empresarial del Ministeri d’Economia i Empresa aportarà el 60% de la inversió amb fons europeus, mentre que la institució valenciana assumeix el 40% restant. Amb aquest projecte, es millorarà la infraestructura tecnològica, hi haurà una consolidació de la informació turística en un únic repositori i es realitzarà anàlisis de la informació per millorar en tots els àmbits on es troben algun tipus de problemes.