La Diputació de València ha celebrat aquest dimarts, com ja és tradició, la recepció a les comissions de la ciutat i les comarques que obri la setmana gran de les Falles. Centenars de falleres i fallers s’han donat cita en la Plaça Manises per a compartir aquesta jornada en què la corporació provincial els anima a riure, viure i conviure en aquests dies festius.

Totes les comissions de València i els municipis de la província estaven convidades a aquesta tradicional recepció, que en aquesta ocasió ha tingut com a principal novetat la visita a les dues exposicions amb les quals la corporació obri les seues portes als ciutadans. D’aquesta manera, les falleres i fallers han gaudit amb les peces de la col·lecció de Victoria Liceras, que mostren l’origen de la indumentària tradicional valenciana, i amb els tresors artístics de la Diputació, amb obres de Sorolla, Kandinsky, Miró i Equipo Crónica, entre altres.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha rebut al pati de la Batlia a la fallera major de València, Marina Civera, acompanyat per la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, i els portaveus dels diferents grups representats en la institució. Pablo Seguí, Xavi Rius, Rosa Pérez Garijo, Mª Carmen Contelles i Mamen Peris han compartit també la matinal fallera de la Diputació amb les juntes locals, que han anat desfilant pel Palau de la Batlia abans de continuar la seua visita al Palau de la Scala i les exposicions sobre art i indumentària valenciana.

En paraules de la fallera major de València, Marina Civera, “les comissions de les comarques també senten la festa com es viu als carrers de València i és un orgull compartir aquesta jornada amb totes aquestes perquè les Falles som tots”. Respecte a l’acte organitzat per la corporació, “es nota que ha començat la setmana gran de València i que la gent està al carrer amb ganes de celebrar, així que aprofitem aquesta recepció de la Diputació per a donar la benvinguda a totes les falleres i fallers i a la gent que ens visita aquests dies”

Els responsables de la Diputació han coincidit a l’hora de destacar que “aquesta és la institució de tots els pobles i, a més de garantir els serveis bàsics i tractar de millorar les seues infraestructures, també és la seua comesa difondre les seues festes, com en aquest cas el patrimoni de la Humanitat que són les Falles, que no solament es gaudeixen a València sinó també en molts dels seus pobles i comarques”.

En aquesta ocasió, les comissions que han participat en la recepció fallera de la Diputació han sigut obsequiades, a més de l’ajuda que rep cadascuna de la corporació, amb cartelleria i xapes vinculades al lema d’enguany: ‘conviure, viure, riure’. El disseny d’aquesta imatge, protagonitzada per la dona i el color, ha sigut a càrrec de Sandra Figuerola.