El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha homenatjat aquest matí a 46 bombers que s’han jubilat al llarg de l’últim any. L’acte, que s’ha celebrat al MuVIM, ha comptat amb la participació del president del Consorci, Josep Bort, i del president de la Diputació, Toni Gaspar.

El president del Consorci, Josep Bort, ha agraït a tots ells la seua tasca. Segons ha afirmat Bort en la seua intervenció, “teniu un alt grau de reconeixement en la societat i hui des del Consorci volem agrair-vos la vostra dedicació durant tots aquests anys”. “Els vostres coneixements no es poden perdre. Sou clau ara en la prevenció i podeu continuar en l’Associació de Bombers Veterans del Consorci”, ha subratllat.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha aprofitat l’ocasió per donar les gràcies, en nom de tota la societat, “als bombers, servidors públics que han posat en primer lloc a les persones”.

Per la seua banda, l’inspector cap del CPBV, José Miguel Basset, ha admés que es sent orgullós de mostrar en aquest acte “l’esforç i dedicació” dels companys i ha recordat com “vam començar amb mitjans precaris i hui la situación ha canviat molt i entre tots hem construir aquest Consorci”.

L’acte també ha comptat amb la presència de José Luis Micó, president de l’Associació de bombers veterans del Consorci, qui ha afirmat que “conclou una etapa per als 46 bombers, però comença altra”.

Alguns dels bombers homenatjats en aquest acte també han pres la paraula. José Miguel Llavata, qui va entrar al Consorci en 1987 i ha treballat als parcs de Torrent i L’Eliana, ha recordat que un dels seus últims serveis va ser el de l’incendi industrial d’Indukern. “Em quede amb tot, els moments bons i els que no han sigut tan bons”, ha assenyalat.

Pere Barber ha sigut bomber als parcs de Gandia i Oliva. En el seu record, l’explosió del cotxe bomba que va posar ETA a la platja de Gandia el 18 de març del 2001. “Aixó no s’oblida mai”, ha afirmat aquest bomber ja jubilat, qui assegura, a més, que el seu és un treball “molt gratificant”.