La programació del Teatre Escalante de la Diputació de València continua amb les activitats previstes en el Cicle Teatre i Música, el 23 i 24 de novembre, en el Centre del Carme Cultura Contemporània i amb l’inici del’Escola de l’Escalante, abans d’acabar l’any.

 

L’activitat del Cicle de Teatre i Músicaés laBiblioteca dels sorolls i sons, una narració auditiva i visual per a totes les edats. Un ambiciós repte que ha aconseguit la unió del talent de l’escenògraf José Antonio Portillo i el món creatiu del músic Enric Monfort, el resultat del qual és la Biblioteca de sorolls i sons.

 

A cavall entre la música i les arts escèniques sorgeix este muntatge que es desenvolupa a l’interior d’una biblioteca octogonal de fusta i artesanal en la qual cada objecte té el seu lloc i el seu so. Un curiós i inèdit espai que s’allunya dels formats tradicionals i al qual podran accedir en cada funció al voltant de 30 persones privilegiades disposades a iniciar un viatge poètic i sensorial a través d’una narració tan auditiva com visual, en la qual el públic participa de manera activa.

 

Un espectacle envolupant que succeeix en una biblioteca repleta d’objectes articulats en la qual el percussionista que l’habita recull, cataloga, emmagatzema i transforma tots els sons en un procés que explora el fet físic del mateix i, al mateix temps, el seu significat emocional. Una prodigiosa instal·lació mecànica que s’endinsa en la poesia del so. Una biblioteca que funciona com el nostre cervell, connectant sons i emocions, records i diàlegs, acostant-nos al descobriment, a la comprensió del món i de nosaltres mateixos.

 

Nova programació

 

Altra de les activitats que s’iniciarà en desembre serà L’Escola de Teatre Escalante, una vegada adjudicat el contracte a ‘La Escuela del actor’. L’Escola de Teatre de la Diputació de València va nàixer el 1993, amb la intenció d’acostar les arts escèniques al públic i convertir la formació en un instrument de diversió i desenvolupament personal i social. A més, l’escola ofereix als professionals una oportunitat per a l’especialització en la formació acadèmica.

 

En la nova etapa del Teatre Escalante, la diputada de Teatres, Glòria Tello, va trasladar en pendre possesió, al departament corresponent de la Diputació de València, la necessitat de cobrir la plaça de direcció artística de l’Escalante, vacant per la finalització del contracte anterior. Mentrestant, es procedirà a enllestir un contracte d’assistència tècnica per garantir la continuïtat de la programació.