• Vinz Feel Free exposa la seua última obra ‘El Reencuentro’, tot un símbol de la Nova Realitat
  • La visita a l’obra de Vinz és completament gratuïta

18/08/2020

El MuVIM, ferm en la seua aposta per l’art urbà, obri les seues portes a un nou projecte en el seu Mur, situat en el vestíbul del museu. Amb la seua obra ‘El Reencuentro’, l’artista urbà Vinz Feel Free ocupa ara l’espai que el centre de la Diputació de València dedica a l’art urbà contemporani.

Per a la diputada del MuVIM, Glòria Tello, “és significativa la importància de l’art urbà en València, amb artistes com Vinz destacant en l’àmbit internacional, i que també intervenen en el MuVIM per endinsar-nos en la seua visió del món que vivim”.

L’obra està inspirada en tots aquells moments, sensacions i experiències viscudes durant el recent període de confinament. En este sentit, Vinz ha volgut centrar-se en el contacte físic i per això mostra abraçades, salutacions i carícies entre díhuit individus nus amb caps d’ocells que simbolitzen l’amor i el desig de llibertat. A més, incorpora un personatge central que apareix convidant a l’espectador a formar part del moment alliberador.


La nova proposta del Mur vol convertir-se “en tot un símbol de tot allò pel que lluitem, per a aconseguir que arribara el dia del retrobament. Si en un futur es produeixen més confinaments, recordem per què val la pena lluitar. Cal recordar sempre que, si un dia ho vàrem aconseguir, ho tornarem a aconseguir”, aclareix Vinz.


Després d’intervindre als carrers, Vinz va decidir fer el salt a institucions culturals com ara l’Institut Francés, el Centre d’art Contemporani de Perpignan, l’Ajuntament de València i el Centre del Carmen. Ara, en paraules del propi artista, “és un honor poder intervindre el MuVIM. És la institucionalització de la contracultura urbana d’esta segona dècada del mil·lenni”.


Vinz Feel Free
 

Vicent Soler, més conegut com Vinz Feel Free, és un artista urbà valencià llicenciat en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. L’any 2011 va emprendre ‘Feel Free’, un projecte que ha arribat als carrers i galeries d’Europa i EUA, que expressa naturalitat i llibertat personal amb fotomuntatges de cossos nus, mesclats amb caps d’animals. Vinz ha col·laborat amb artistes com Mario Testino, Hyuro i, pròximament, Spencer Tunick.