• La web del museu allotja el innovador material audiovisual protagonitzat per titelles i fitxes en pdf per recolzar la comprensió lectora

19/10/2020

La Biblioteca del Museu de Prehistòria de Valènciade la Diputació de València, junt amb la Unitat de Difusió, Didàctica i Exposicions i amb la col·laboració de Via Heraclia i Teatro a Destajo, ha dissenyat una sèrie d’activitats d’animació lectora en format audiovisual, perquè tots els xiquets i xiquetes puguen gaudir de la Biblioteca Infantil als seus ordinadors o tablets, malgrat que no es puga fer ús dels seus fons cada diumenge, com era habitual fins fa uns mesos.

Els audiovisuals són fruit de l’adaptació a les noves circumstàncies provocades per la COVID-19, que han impedit el desenvolupament de forma presencial de la Biblioteca Infantil i les seues animacions lectores setmanals.

Els vídeos, realitzats en les dues llengües cooficials, estan subtitulats per a permetre una major comprensió per part del públic infantil i escolar i afavorir l’enteniment per part de les persones amb necessitats especials.

La primera proposta, “La trobada de dos mons, on vius tu?”, és una adaptació del conte “Epi i Nea, la trobada de dos mons”, editat pel Museu de Prehistòria de València i que explica, de forma molt dinàmica, la diferència entre la forma de vida dels últims grups de caçadors-recol·lectors i les innovacions de les societats productores.   

Els audiovisuals ja estan disponibles en la pestanya d’activitats de la web del museu, on estan penjats els vídeos i el material de recolzament en pdf per a treballar la comprensió lectora.

Les xarxes socials -Twitter, Facebook i Instagram- de @Mupreva (Museu de Prehistòria de València) acompanyaran també els protagonistes dels vídeos en este recorregut en el qual el museu ha posat tota la il·lusió perquè gaudisquen majors i menuts a través dels seus dispositius mòbils.