• La roda de premsa, que ha tingut lloc al celler de PROAVA, ha anat acompanyada d’una cata comentada

14/10/2020

La Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Estudis i d’Investigació ha presentat hui als mitjans de comunicació el llibre “Vino y sociedad. Una introducción a la sociología del placer”, escrit per Benno Herzog, sociòleg i professor de la Universitat de València. L’acte ha consistit en una presentació a càrrec de l’autor, seguit d’una visita guiada al celler de PROAVA (Productes Agroalimentaris de Qualitat Comunitat Valenciana) i una cata de vins comentada i maridada amb productes artesans i locals.

La intervenció de l’autor s’ha centrat a subratllar l’interés del llibre en introduir els no iniciats al fascinant món de les relacions socials a través del vi. Estes relacions formen part de la nostra vida i cultura de manera tan natural que rares vegades ens parem a reflexionar al respecte. El text de Herzog busca ampliar el tracte amb el vi en la seua dimensió social. La seua lectura oferix la possibilitat de convertir el consum del vi en alguna cosa més social encara, pel fet d’oferir eines per a parlar-ne també del vessant sociològic.

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, ha obert l’acte destacant el canvi de rumb que el Magnànim ha dut a terme en els darrers anys. La vicepresidenta ha destacat el canvi de línia editorial que el Magnànim encetà en 2016, pel qual passà de ser una editorial de tall historicista a un centre de debats públics sobre temes d’actualitat de tot tipus. Dins d’esta nova direcció també tenen cabuda reflexions sobre aspectes aparentment menys conflictius i més plaents, com el vi i les seues articulacions amb el món social.