• L’àrea de Cultura de la Diputació de València col·labora amb la Universitat de València per continuar duent el veterà programa que conjuga formació i experiència escènica
  • Un total de 15 municipis rebran enguany l’obra “El show del nou món”, de producció pròpia, i que plasma la visió més crítica i mordaç de la realitat europea actual, afectada per la crisi sanitària i climàtica

30/10/2020

Després de les primeres actuacions a Bellreguard i Barx, el programa de teatre amb estudiants Erasmus, “Les europes menudes”, es trasllada a la comarca de La Serranía. L’obra serà representada a Villar del Arzobispo el proper dia 31 d’octubre.

Es tracta d’un programa que enguany acomplix 10 anys de vida, amb una alta implantació en les comarques valencianes. El programa és fruit d’una estreta col·laboració entre l’àrea de Cultura de la Diputació i la Universitat de València, i suposa una ferma aposta per la cultura de proximitat, independentment del tamany dels municipis.

“Les europes menudes” tracta d’acostar a totes les comarques, una visió crítica i objectiva de com entenem l’europeisme, i els problemes que se’n deriven de l’actual crisi social i sanitària. Això sí, sempre sense perdre el sentit de l’humor i l’optimisme. Enguany l’obra ha estat escrita per Daniel Tormo i dirigida per Anna Marí.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha avançat que “enguany, per a commemorar el desé aniversari del projecte el complementarem amb un documental d’acompanyament de l’autor David Segarra, que conviurà uns dies amb la companyia per a captar millor el seu esperit”.

“El show del nou món” és el títol que serà representat per una companyia efímera formada per joves actors de la Universitat de València i d’altres països europeus que amplien estudis a València.

Al mes de novembre la gira farà parada el dia 20 a Tavernes de la Valldigna (La Safor); el 21 a Massalfassar (L’Horta Nord); el 22 a Gàtova (El Camp de Túria); el 28 a Algar de Palància (Camp de Morvedre); i el dia 29 a Navarrés (La Canal de Navarrés).

Al mes de desembre, l’espectacle arribarà el dia 4 a Faura (El Camp de Morvedre); el dia 5 a Torrebaja (El Rincón de Ademuz); el dia 6 a Quatretonda (La Vall d’Albaida); els dies 9 i 10 a València (L’Horta); el dia 12 a Alfarrasí (La Vall d’Albaida); i el dia 13 posarà fi a la gira en Ènguera (La Canal de Navarrés).