• El termini de presentació de projectes per al teatre de la Diputació de València, dirigit per la diputada Glòria Tello, estarà obert fins al pròxim 18 d’abril

07/04/2021

El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, llança una convocatòria oberta de projectes escènics per a valorar-los com a futures produccions del centre per a la seua temporada 2021-2022.

Com explica la diputada delegada de Teatres Glòria Tello, la convocatòria part “del desig de l’Escalante de continuar amb el desenvolupament de les creacions pròpies dirigides a la infància i la joventut, i la seua posterior exhibició. Muntatges amb un segell propi que oferisquen qualitat i diversitat, que garantisquen la igualtat d’oportunitats per a tots i totes les professionals i que potencien la presència de tots els llenguatges escènics”.

Espectacles de nova creació en els quals es valorarà positivament, com revela la directora de l’Escalante Marylène Albentosa, “aquells que utilitzen el valencià com a llengua vehicular, contemplen la paritat en els seus equips creatius i artístics, i es dirigisquen a un públic específic amb propostes originals de captació de públics i/o material didàctic”. Amb l’objectiu d’incloure en la programació totes les disciplines artístiques i diferents formats, Albentosa apunta que també es tindran molt en consideració les propostes que no s’hagen contemplat en edicions anteriors. “Busquem espectacles de petit o mitjà format, preferiblement per a públic adolescent i juvenil, així com muntatges de format gran per a públic infantil, oberts a qualsevol disciplina: circ, carrer, titelles, dansa, teatre, etc.”.

Les propostes hauran d’enviar-se a l’adreça que apareix en la web de l’Escalante http://escalantecentreteatral.com/ abans del 18 d’abril a les 23.59 hores amb la documentació que se sol•licita en al mateixa.

Reconeixement de les produccions de l’Escalante

Des de la seua creació en 1985 i fins a l’actualitat, el Teatre Escalante ha creat més de 40 espectacles propis, la majoria d’ells realitzats per companyies i professionals valencians. Propostes que s’exhibixen durant prop d’un mes a partir de la seua estrena, en les funcions escolars entre setmana i en les funcions obertes al públic general els caps de setmana. Muntatges que surten després de gira i que es solen reposar en la programació del teatre al cap d’un parell de temporades.

La sòlida aposta per estes produccions ha sigut reconeguda al llarg dels anys amb diferents guardons. És el cas, per exemple, de Yolo, creat per Lucas Escobedo i que el passat cap de setmana va estar als Teatres del Canal de Madrid. Un muntatge que atresora, entre altres, el Premi al Millor Espectacle de Gran Format i el Premi al Millor Espai Sonor en Fetén 2019, així com eI Premi de les Arts Escèniques Valencianes al Millor Espectacle de Circ.

També amb un llarg recorregut pels escenaris valencians i nacionals, Les aventures de T.Sawyer, de la Teta Calva, compta amb el Premi Fetén 2017 al Millor Vestuari, va obtindre 5 candidatures en els Premis Max, i la seua protagonista Neus Alborch es va alçar com a Millor Actriu Revelació en els premis AAPV 2017. A la llista de reconeixements de les creacions Escalante es sumen L’Aneguet Lleig, de Albena Teatre, Premi Max al Millor Espectacle Musical 2015; La volta al món en 80 dies, de Joan Miquel Reig, Premi Max al Millor Vestuari en 2005; Momo, de Pluja Teatre, Premi Max al Millor Espectacle Infantil 2004; o El Mago de Oz, de Ananda Dansa, Premi Max al Millor Espectacle Infantil 1999, Premi de l’Associació de Crítics de la Comunitat Valenciana i Premi de la Generalitat Valenciana al Millor Espectacle de Dansa, Composició Musical i Intèrpret de Dansa.

Convocatòria i bases: https://bit.ly/3dkLONI