• Les noves representacions de Les Arts Volant propiciades per l’àrea de Cultura de la Diputació arribaran a 13 pobles entre els mesos de juny i juliol

16/04/2021

El director de Les Arts, Jesús Iglesias, ha visitat les dependències de La Beneficència per a abordar els detalls de la gira 2021 de Les Arts Volant.

La reunió de treball amb el diputat Xavier Rius i els tècnics de l’àrea de Cultura, ha servit per a estrènyer lligams i reforçar l’exitós programa de Les Arts Volants que va iniciar el seu periple en 2016.

El projecte es basa en una senzilla idea: desplaçar l’òpera als pobles, per menuts que siguen, de la mà de la Diputació, i propiciar la creació de nous públics, amants de la música i de l’òpera.

Després de 4 edicions i dues obres de producció pròpia representades, el camió de Les Arts Volants es prepara ja per a la nova gira que començarà el 19 de juny i s’allargarà fins a finals de juliol, en la part d’acord i col·laboració que s’ha conveniat amb l’àrea de Cultura de la Diputació.

Es tracta, en paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, de “dinamitzar i descentralitzar la cultura, i apropar a la vora de casa nostra manifestacions culturals, lúdiques i festives de primer ordre”.

Enguany fins a un total de 13 localitats de la província de València podran acollir l’obra “El tutor burlat”, de Martín i Soler, que ha sigut adaptada per Les Arts amb la direcció d’escena de Jaume Policarpo. La Diputació ha rebut 65 peticions d’ajuntaments per convocatòria oberta. La resolució de la convocatòria i els municipis escollits es realitzarà en els propers dies.

Tant el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias, com el diputat de Cultura, Xavier Rius, han acordat la continuïtat del projecte, així com la introducció de novetats al programa que reforçen i complementen l’aspecte didàctic de les representacions.