• “Llavors de terra” forma part del programa ‘Tres finestres a la cultura’ orientades a públic familiar i als amants del folklore i la música clàssica, de l’àrea de Cultura de la Diputació
  • L’actuació del grup de danses La Senyera començarà a les 18.00 hores de demà dissabte 17 d’abril al Centre La Beneficència

16/04/2021

El programa “Tres finestres a la Cultura” enceta la seua programació “Llavors de terra” amb les actuacions del Grup de danses La Senyera. Serà demà dissabte, 17 de abril, a les 18.00 hores en el Centre La Beneficència, dins de les activitats dedicades al folklore i música d’arrel. La programació del cicle continuarà dissabte 8 de maig amb el Grup de balls populars Les Folies de Carcaixent.

El projecte, anomenat “Tres finestres a la cultura”, pretén apropar al públic tres manifestacions culturals de diferent naturalesa, i esdevenir així un punt de trobada per a la ciutat de València on poder mostrar des de diferents punts de vista, la riquesa del patrimoni cultural i musical valencià a través de tres vessants: el “Teatre a la Bene”, “Música en construcció” i “Llavors de terra”.

“Llavors a la terra” respon a la necessitat d’oferir un espai estable perquè les nombroses manifestacions musicals del folklore valencià puguen retrobar-se amb el públic, i compta amb la col·laboració de José Ramón Peinado i la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, una entitat que treballa per mantenir vives i actualitzades les expressions de la cultura i la música popular.

Per altra part, “Teatre a la Bene”, amb l’organització del SARC, Servei d’Assistència de Recursos Culturals de la Diputació, i amb l’assistència de Joanvi Cubedo, és una programació que ha esdevingut estable al llarg del temps, amb una vinculació ben estreta amb el contingut dels museus de Prehistòria de València i L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València.

D’altra banda, l’àrea de Cultura, conscient del valor cultural, social i econòmic de la música per al desenvolupament individual i col·lectiu, ha organitzat “Música en Construcció”, un ambiciós cicle anual de concerts, jornades i tallers musicals amb clara vocació divulgativa, amb una programació, coordinada pel musicòleg Jerahy García, que vol aproximar els gèneres clàssics a la ciutadania i promocionar alhora la carrera musical de joves promeses valencianes que s’acosten a l’àmbit professional.

D’altra banda, el proper 23 d’abril se celebrarà una completa i específica jornada dedicada a l’estudi i divulgació del patrimoni musical valencià, on participaran diferents especialistes i representats institucionals. La jornada abordarà aspectes d’interés sobre el ric patrimoni musical valencià, des de perspectives com el dret, el màrqueting, la conservació i la divulgació educativa de la música valenciana.