• El programa d’exposicions oferta 12 exposicions itinerants pels municipis
  • L’ETNO assumix totes les despeses originades de l’exhibició de la mostra: materials expositius, fons, transport, i muntatge de les exposicions

11/05/2021

Un dels objectius de L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia és treballar amb les iniciatives locaIs relacionades amb el patrimoni etnològic i difondre, entre els ajuntaments i associacions, les exposicions que s’exposen dins el museu. Este objectiu es du a terme mitjançant el Programa d’Exposicions ltinerants, una iniciativa de més de deu anys de trajectòria que cada any realitza més de 30 itineràncies, i que arriba a més de 5000 valencians i valencianes del nostre territorio. Com explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, es traduix “en una aposta per la cultura de proximitat i la descentralització per apropar les mostres a les nostres comarques”.

El 2020, el programa es va suspendre a causa de la crisi de la COVID-19, i per això l’ETNO el torna a posar en marxa en 2021 amb tres noves exposicions itinerants que prèviament han estat exhibides en museu, i que ara s’han condicionat per a facilitar la seua itinerància, amb una gran capacitat d’adaptació als espais municipals o associatius.

“Jarque: la Càmera i la vida”, mostra el treball d’este fotògraf valencià a través de les imatges de la seua vida i el seu recorregut per la ciutat de València.

“València en Blanc i Negre. El Cabanyal”, mostra els esdeveniments, costums i formes de sociabilitat captades per les 3 generacions de fotògrafs de la família Vidal, sent un testimoni de la singularitat del caràcter d’este barri durant el segle XX.

“Prietas las Filas. Vida Quotidiana i Franquisme”. l’exposició està formada per panells expositius desmuntables, vitrines i fotografies. Amb esta exposició es tracta el franquisme com a règim polític i com a ideologia, amb la intenció d’analitzar-ne els mecanismes d’adoctrinament, la política de propaganda i la construcció d’un sentiment i d’una nova memòria nacional, basada en els tres pilars del règim: la Falange, l’exercit i la religió.

El programa d’exposicions es completa amb altres 9 mostres itinerants: València en Blanc i Negre, La cara dels altres, Festes valencianes, El Marroc en el record, Rituals de festa i foc, Crònica de la Gran Guerra, La València oblidada (Joaquin Collado), El país que fascinà a Jean Dieuzaide, i Fotografia australiana de frontera.

Per facilitar el desenvolupament del programa i poder arribar a la quantitat més gran de municipis, L’ETNO. Museu Valencià d’Etnologia es farà càrrec de la coordinació, transport, muntatge i desmuntatge de les exposicions.

Mes informació en http://www.letno.es/ca/content/exposicions-itinerants