• El premi està dotat amb 5.000 euros i el termini de presentació està obert fins al 22 de juliol

12/05/2021

Amb l’objectiu de fomentar la creació i divulgació del teatre infantil en llengua valenciana, el Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, ha obert la convocatòria de la sisena edició del Premi de Teatre Infantil que porta el seu nom. Dotat amb 5.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora per l’editorial Bromera, les propostes podran presentar-se fins al pròxim 22 de juliol de 2021.

Com destaca la diputada de Teatres, Glòria Tello, “la continuïtat d’este premi ens permet seguir potenciant des de Teatres de la Diputació la dramatúrgia infantil valenciana i atorgar-li així el valor i la visibilitat que es mereix. Esperem que esta convocatòria siga tan exitosa com va ser la seua antecessora o fins i tot major”.

Beneficis del teatre

El Premi de Teatre Infantil Escalante es consolida en esta nova edició com un dels guardons més destacats en la seua especialitat. Impulsar l’escriptura dramàtica per a conquistar als més xicotets, assegura la directora del teatre Marylène Albentosa, és apostar pel futur: “El teatre, a més de ser un mitjà d’entreteniment, aprenentatge o diversió, ajuda als xiquets i xiquetes a formar-se com a persones i a desenvolupar habilitats socials, emocionals i intel·lectuals tan necessàries en els nostres dies”.

En l’avaluació dels treballs que concórreguen al certamen es valorarà la qualitat de l’escriptura dramàtica del text, la viabilitat de la seua possible posada en escena, així com el caràcter innovador del llenguatge i de l’estructura. Criteris que van complir les obres guanyadores en anteriors edicions com El xiquet que volia una falda escocesa d’Adrián Novella (2017); Cremallera de Sònia Alejo (2018); La xiqueta que volia arribar a la pau d’Adrián Novella (2019); o Abril a casa d’Àfrica Hurtado (2020).

Més informació i bases: https://bit.ly/2QbQ3no