• Es podran presentar les sol·licituds municipals fins al dia 25 de juliol
  • Es destinen un total de 70.000 euros a aquells ajuntaments que estiguen implementant els seus Consells Municipals de Cultura, i a aquells que inicien els treballs per a l’elaboració de Plans d’Acció Cultural

28/05/2021

El passat mes de març es posaven en marxa unes jornades d’estudi i formació realitzades per l’área de Cultura de la Diputació de València i per l’Associació de Gestors i Professionals Valencians de la Cultura. La jornada va reunir un total de 234 persones inscrites, la majoria professionals i tècnics de la cultura, que pogueren debatre sobre els pros i contres d’establir els Consells Municipals de Cultura com a òrgans consultius i participatius dins de les competències municipals.

Ara, l’àrea de Cultura de la Diputació, amb la col·laboració del SARC, publica per segon any, una nova línia d’ajudes destinades a la promoció i l’estímul dels Consells Municipals de Cultura, amb una orientació ampliada també a mancomunitats i comarques.

Així, amb la publicació de la convocatòria al BOP del 25 de maig, l’ajuda passarà d’una dotació de 30.000 euros en 2020 a 70.000 euros en 2021. La convocatòria passada va concedir ajudes a un total de 17 ajuntaments valencians, i ara es pretén una major cobertura d’acció.

Per al diputat de l’àrea, Xavier Rius, “este tipus d’ajudes pretenen fomentar la creació dels Consells Municipals de Cultura com a instrument amb capacitat per a enfortir el paper estratègic de les polítiques culturals, la cohesió social, la interculturalitat, la identitat, la transversalitat i el foment del treball en xarxa amb els municipis propers”.

L’objecte de la convocatòria aspira també a arreplegar i difondre els estatuts de funcionament dels Consells Municipals ja en marxa, i a fomentar la creació de Plans d’Acció Cultural que ajuden a la sostenibilitat de la cultura com a pilar fonamental de les polítiques municipals i ciutadanes.