La Diputació de València ultima els preparatius del XXXVI Festival de Pirotècnia València que explica, en aquesta edició, amb les empreses Focs d’Artifici Europlà de Bèlgida, que serà l’encarregat del castell de València; Pirotècnia Turís, autora dels espectacles a Chiva i Requena, i Pirotècnia Aitana, que produeix el muntatge pirotècnic a la Font de la Figuera.

Els pirotècnics d’Europlà, acompanyats pel diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, presentaran demà dijous, 8 d’octubre, a les 10:00, els detalls de la tradicional trobada festiva valenciana que la Diputació organitza com a antesala a la celebració del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

El certamen pirotècnic València està organitzat i patrocinat per la Diputació de València des de 1980, a instàncies del primer president democràtic, Manuel Girona, i del llavors diputat provincial Joaquín López Rosat, i s’ha convertit en una cita ineludible en el calendari de trobades pirotècniques d’àmbit nacional i internacional.

Europlà dispara en el llit del riu Túria a mitjanit

Amb motiu del festival, l’empresa Europlà de Bèlgida va a instal·lar més de 900 quilos matèria reglamentada (explosius i color), que té un pes brut de 2.000 quilos, en l’antic llit del Turia.

L’espectacle, de 16 minuts de durada aproximada, serà demà dijous, 8 d’octubre, a la mitjanit.

Pirotècnia Torís, a Requena i Chiva

La festa pirotècnica, patrocinada per la Diputació, començarà demà, a les 22:00 a Chiva i també arribarà, a les 00:00 a Requena, amb Pirotècnia Torís per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana.

La Font de la Figuera, dia 9 als 23:00

Pirotècnia Aitana, serà l’encarregada de disparar el quart i últim castell patrocinat per la Diputació, divendres, 9 d’octubre, a les 23:00, a la Font de la Figuera.

NOTA ALS MITJANS

Dia: Dijous, 8 d’octubre

Hora: 10:00

Lloc: Antic llit del Turia (accés pel Pont de les Flors)