L’equip de Gandia especialitzat en rescat de víctimes en accidents de trànsit del Consorci Provincial de Bombers de València representarà des del pròxim dia 13 i fins al 19 d’octubre a la Diputació de València en la trobada internacional d’excarceració, World Rescue Challengue.

Els professionals han mantingut una trobada aquest matí amb el president, Jorge Rodríguez, i el diputat de l’àrea, Josep Bort.

Durant la reunió, Rodríguez ha conversat amb els participants i els ha felicitat per participar en la trobada internacional i, sobretot, pel treball diari que executen amb esforç i voluntat pels altres.

De la mateixa manera, el president ha agraït la labor del rescat exemplar i «de vosaltres depèn que se salven moltes vides», ha assenyalat el president.

Del campionat a la pràctica

Per la seua banda, el diputat Bort ha afirmat que «aquestes trobades d’excarceració són necessaris per a perfeccionar les intervencions i poder aplicar aquest coneixement i experiència a la pràctica en carretera, per a així prestar un millor servei als ferits».

Enguany, el Consorci Provincial envia un equip de rescat al campionat que se celebrarà a Lisboa. Els professionals del parc de Gandia viatjaran a la capital portuguesa després de quedar primers en la classificació de la trobada nacional que també es va celebrar a Lisboa el passat mes de juny.

El Consorci es troba des de fa anys entre els millors equips de rescat en accidents de trànsit del món. L’any passat va aconseguir quedar en tercera posició en el campionat celebrat en Moreton (Regne Unit)

L’equip de la Diputació de València que participarà en la trobada pertany a la Zona 4 (Gandia) i estarà integrat pel comandament, Vicente Sala, per Pedro Barranco com a sanitari i per José Juan Pastor, Sergio Gascó, Miguel Granell i Antonio Rodilla com a equip tècnic.

Simulació d’accidents de trànsit

Els efectius executaran tres maniobres en les quals es computaran la seguretat i el temps que es tarde en una maniobra complexa amb dos ferits atrapats dins d’un vehicle i de 30 minuts de durada; una maniobra de 20 minutos amb un únic ocupant conscient, i una maniobra de 10 minuts amb un ferit inconscient que necessita una extracció ràpida.

Retransmissió en directe a través de les xarxes

Des del 13 i fins al 19 d’octubre, els comptes oficials de Facebook i Twitter del Consorci de Bombers compartiran cadascuna de les maniobres i actualitzaran la informació a cada moment, perquè qualsevol persona puga interactuar i seguir en directe el campionat d’excarceració.