El diputat de Medi ambient, Josep Bort, s’ha reunit amb els alcaldes de Chelva, Calles i Gestalgar, Roberto Rubio, Angel Valero i Raúl Marrons, i una tècnica de l’Ajuntament de Xelva, els qui han sol·licitat la col·laboració de la Diputació per al projecte de la Carta Verda del riu **Túria.

Els responsables municipals han tractat amb Bort aquesta iniciativa en la qual participen els municipis de Chulilla, Chelva, Calles, Domeño i Gestalgar i que, tal com apunta el primer edil de Chelva, “es tracta d’una acció ambiental, cultural i turística al voltant del Túria i que està obert al fet que altres municipis de la conca del riu es vagen sumant”.

Quant a la participació de Chelva, l’alcalde d’aquest municipi dels Serrans ha comentat que “reforçarà la declaració de Reserva de la Biosfera i la declaració de paratge natural municipal el paisatge de Los Chorros de Barchel.

Per la seua banda, l’alcalde de Calles ha informat que el projecte “servirà perquè els escolars coneguen el riu i també per a divulgar-ho mitjançant el Master Internacional de Pesca”.

En aquest sentit, el responsable municipal de Gestalgar, Raúl Pardos, ha esmentat que la carta ambiental del riu Túria “va sorgir fa anys amb l’organització del concurs de pesca que té el nom de la Diputació”. “El passat any pensem que el màster no podria quedar únicament com un torneig esportiu”, ha assegurat, al mateix temps que ha esmentat que l’objectiu d’aquesta iniciativa conjunta és “protegir el medi ambient, cuidar el riu i donar-ho a conèixer”.

I per a açò, tal com apunta el primer edil de Gestalgar, “hem sol·licitat l’ajuda de la Diputació, perquè exercisca de tutor quant al desenvolupament d’aquesta carta verda i col·labore amb nosaltres”.

En aquesta línia, l’alcalde Pardos ha reconegut que “els municipis xicotets no som ningú sense la Diputació, per açò hem plantejat la col·laboració de les brigades forestals per a netejar el llit del riu i també perquè la institució faça d’intermediària amb la Confederació Hidrogràfica, amb la finalitat de vincular-la”.

El diputat Josep Bort els ha traslladat als alcaldes la seua voluntat de col·laborar en aquest projecte ja que, al seu judici, “és una bona iniciativa que sobrepassa l’àmbit municipal i que té a veure amb la recuperació i posada en valor d’un recurs com el riu Túria”.

“La Diputació –ha asseverat- ha de recolzar aquest projecte i a aquests municipis, ara estem en fase de preparació i d’aportació d’idees per a concloure en una acció profitosa per a tots els valencians”, ha finalitzat el responsable de Medi ambient.