• motiu de la nit Europea dels Museus
  • El museo de la Diputació de València programa també visites guiades i tallers per a grups educatius tant a les seues sales del Centre Cultural La Beneficència com en la Bastida de les Alcusses, a Moixent, amb motiu del Dia Internacional dels Museus el dijous 18 de maig
  • El dissabte 20, Nit Europea dels Museus, hi haurà visites comentades, tallers i altres activitats gratuïtes, en un horari especial de 22.00 a 01.00

17/05/2023

El Museu de Prehistòria de València, dependent de la Diputació de València, celebra el Dia Internacional dels Museus -18 de maig- i la Nit Europea dels Museus -20 de maig- amb una programació especial amb tota mena d’activitats gratuïtes per a acostar la seua temàtica a la ciutadania.

Així, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, s’han programat visites guiades i tallers per a grups educatius que es duran a terme tant a les sales del museu, situat en el Centre Cultural La Beneficència, com en el jaciment de la Bastida de les Alcusses (Moixent).

Seguint el lema suggerit enguany per l’ICOM (Consell Internacional de Museus): Museus, sostenibilitat i benestar, durant les activitats programades es farà especial atenció al paper dels museus com a espais de reflexió i benestar, els quals ens permeten comprendre l’acció humana des de la perspectiva del temps, i reconéixer així la importància d’actuar de manera sostenible.

La migració, eix de la Nit Europea

D’altra banda, el Museu de Prehistòria, amb la col·laboració del Servei de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, fixarà la seua atenció en les persones migrants durant la Nit Europea dels Museus.

Segons explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, “es parlarà d’estes històries de migració presents i es connectaran amb les experimentades per la humanitat en el passat”. Per a això, es partirà de diversos objectes; tant els que es conserven en el Museu com els que han seleccionat les persones migrants, ja que ens aporten una valuosa informació i remouen records que retrotrauen a sers estimats i a moments viscuts. “Es tracta d’oferir a la ciutadania una relectura intercultural de les col·leccions dels museus”, conclou el diputat.

Així, entre les 22.00 h a 01.00 h, hi haurà una variada programació d’activitats gratuïtes, que inclou visites comentades amb perspectiva intercultural, tallers didàctics i danses i músiques del món a les sales del Museu.
Per a això es treballat conjuntament amb les quinze associacions de persones migrants, que formen part del projecte TÓTEMS. Orígens i Camins Encreuats: A. Cultural Casa Perú a València, Por Ti Mujer, A. Amigos Mira España, A. Intercultural Candombe, Casa Chile València, A. Casa Venezuela, Casa Rusia a València, Rumiñahui, A. Cultural China, Nourdine, A. ONG Casa Camerún, A. Recreativa Deportiva Amazigh, A. Benka, A. Mujeres Africanas Unidas en València i A. Mujeres Africanas de Paterna.

La Nit Europea dels Museus és un esdeveniment patrocinat pel Consell d’Europa, l’ICOM i la UNESCO que té com a objectiu fer dels museus espais atractius per a totes les persones. El Museu de Prehistòria de València participa en este esdeveniment des que es va iniciar en 2005.