El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, es va desplaçar a Sueca, seguint la ronda de visites comarcals, per a recórrer amb l’alcaldessa Raquel Tamarit i el regidor Josep Vicent Baldoví diverses dependències culturals com l’emblemàtica Casa Fuster o el Molí dels Pasiego.

El diputat Rius es va reunir amb l’alcaldessa en l’ajuntament per a abordar diverses necessitats culturals locals. A més, l’alcaldessa va confirmar a Xavier Rius la cessió d’un llenç de grans dimensions de la Casa Fuster per a la seua exposició en la gran mostra que prepara el MuVIM sobre el 80 aniversari de la capitalitat valenciana de la República.

L’oli és una al·legoria de la Segona República obra d’Alfredo Claros i serà exposat a València a partir de gener de 2016 en la mostra “La modernitat republicana” produïda pel MuVIM.

D’altra banda, l’alcaldessa Raquel Tamarit va exposar la intenció municipal d’habilitar les extenses instal·lacions del molí de l’arròs de Sueca com un centre museogràfric que es convertisca també en un gran reclam turístic.

El diputat Rius va assegurar a l’alcadesa que estudiaran vies de col·laboració tècnica a través del Servei d’Investigació Etnològica de la Cultura Tradicional (SIECT) del Museu Valencià d’Etnologia.

En el seu recorregut per Sueca, Xavier Rius va visitar expressament la Casa Fuster, acompanyat pel director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, on es van reunir amb el seu director Francesc Pérez Moragón.

Casa Fuster. Paco Pérez Moragón i JOsep Vicent Baldoví