La Diputació de València ha acollit aquest matí la presentació de la “Volta a la Comunitat Valenciana 2016 Banc de Sabadell” que torna després de vuit edicions sense celebrar-se i arrancarà el 3 de febrer en Benicassim i acabarà el 7 de febrer en la ciutat de València amb un circuit urbà.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, i la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, han presidit l’acte acompanyades per Ángel Casero, director de la Volta Ciclista i Miguel Torres, representant del Banc de Sabadell.

Segons Moncho “la nova marca turística de la província, València Turisme, estarà present en totes les etapes de la Volta per a promocionar les nostres terres i el nostre paisatge com un territori d’acolliment que ofereix una àmplia gamma de possibilitats per als visitants”.

“La participació del patronat en la Volta a la Comunitat Valenciana té com a objectiu presentar una nova manera de concebre el territori i el paisatge de les nostres comarques i les nostres ciutats com a destinació turística, a més de recolzar a una iniciativa que ens atorga una presència en els mitjans nacionals i internacionals”, ha afegit la diputada de Turisme.

Per a Isabel García resulta gratificant “complir un somni i més si es tracta d’un somni perseguit durant fa anys, com és la recuperació de la clàssica ronda, la Volta a la Comunitat Valenciana”.

La diputada de Joventut, Esports i Igualtat ha ressaltat “l’aposta decidida que realitzem per l’esport des de la institució provincial, tant popular com d’elit, renovant el nostre compromís, una vegada més, amb el ciclisme i convençuts que l’èxit està garantit en les seues cinc etapes, dues de les quals discorren per la província de València”.

Ángel Casero ha agraït a la Diputació la col•laboració per a celebrar la Volta i ha destacat que “anem a donar a conéixer la Comunitat Valenciana i la província de València al món, ja que es retransmetrà per Eurosport, TVE i també, a Astúries, Catalunya i el País Basc”.

“Hem vingut per a quedar-nos”, ha anunciat el director de la Volta. “El Ciclisme va a convertir-se en un esport amb força en aquesta Comunitat, volem ser l’espill on es miren els joves i anem a intentar engegar tant escoles com a equips intermedis perquè els joves puguen córrer en un futur aquesta prova”.

D’altra banda, el representant del Banc Sabadell ha mostrat el seu orgull per “portar a la nostra terra aquesta Volta que ha viscut absent de les nostres carreteres durant massa temps i que potencia importants valors com la tenacitat, el treball en equip i l’ambició de metes”.

L’acte de presentació també ha comptat amb els diputats Emili Altur, Mercedes Belenguer, Modesto Martínez, Enrique Ortiz, Francisco Moreno, José Enrique Aguar, Mª Carmen Peris, la regidora de Sagunt, Remei Torrent i els regidors d’Alzira, Albert Furió i Aida Ginestart.

Recorregut “Volta Ciclista de la Comunitat Valenciana”

El recorregut total de la “Volta Ciclista de la Comunitat Valenciana” s’ha dividit en cinc etapes repartides en les províncies de València, Alacant i Castelló.

La primera etapa, prevista per al 3 de febrer, començarà en Benicàssim i finalitzarà en Oropesa; la segona, continuarà per la província de Castelló i arribarà a Fredes a La Pobla de Benifassar, el 4 de febrer; la tercera, anirà per la província de València des de Sagunt fins a Alzira, el 5 de febrer; la quarta, es disputarà a Alacant des d’Oriola fins a Xorret de Catí, el 6 de febrer; i la cinquena prova serà en la ciutat de València, amb un circuit urbà, el 7 de febrer.

24 equips participants i 192 corredors

La Volta, reservada per a les categories professionals, se celebrarà del 3 al 7 de febrer, i comptarà amb la participació dels millors equips del panorama actual, amb la seguretat d’oferir un magnífic espectacle pels municipis de la Comunitat.

En la Volta està confirmada la participació de 192 corredors de 24 equips de diferents nacionalitats: holandesos, belgues, alemanys, italians, japonesos, espanyols, etc.

Concretament, estan inscrits els equips Team Sky, MoviStar, Astana, Etixx-Quickstep, Katusha, Canondale, Iam Cycling, Cofidis, Lotto Jumbo, Roompot, Bardiani-CSF, Team CCC, Murias, Burgos-BH, Caja Rural, Selecc. España, Wanty, Kinan, Team Rusvelo, Team Roth, Southeast, Tusnad, Gm Europa Ovini i Área Zero.

Tota la informació de la prova esportiva està disponible en www.vueltacv.com.