El diputat de Cultura, Xavier Rius, s’ha reunit aquest matí amb Vicent Garcés i Vicent Tamarit, president d’honor i president executiu, respectivament, de l’Associació Mostra Viva del Mediterrani que promou la mostra del mateix nom. Rius s’ha compromés amb ells a que l’àrea de Cultura de la Diputació copatrocine  aquest esdeveniment que els organitzadors han qualificat d’“eix vertebrador de la cultura mediterrània des de la ciutat de València”.

L’edició de 2016 que tindrà lloc a finals d’any, segons Tamarit i Gregori, “recuperarà l’esperit que transmeté la Mostra de Cinema de la Mediterrània dels anys 80-90, i que malauradament desaparegué de la programació cultural de la ciutat el 2011”.

Els organitzadors d’aquesta nova Mostra Viva de la Mediterrània aposten per eixamplar el concepte de la mostra a nous àmbits culturals com la gastronomia o les trobades d’escriptors.

En un món altament globalitzat, on emergeixen els conflictes de caire cultural, religiós i polític el paper d’aquest tipus de mostres poden servir per establir ponts i diàlegs entre cultures. En paraules del diputat Xavier Rius, “és una tasca primordial augmentar el nostre concepte de solidaritat entre els pobles que conviuen a la vora d’aquesta mar, bressol de civilitzacions mil·lenàries”.