El Patronat Provincial de Turisme i la Federació d’Oci Turisme Jugue Activitats Recreatives i indústries afins (FOTUR) celebraran la setmana vinent la “Gran Taronjada i Orxatada fallera-València Turisme”, a les portes de la Plaça de Bous de la ciutat i abans de la macletà de cada jornada en la plaça de l’Ajuntament.

El dimarts 8 de març se celebrarà la gran taronjada a partir de les 12 hores i fins a les 14.00, amb el repartiment gratuït de suc de taronja natural, recentment espremut, a tots els residents i turistes de València que ho desitgen, mentre que el dijous 10 serà el dia de la gran orxatada, en el qual en la mateixa franja horària i lloc es distribuiran degustacions d’orxata a tots aquells assistents que vulguen refrescar-se amb aquest producte típic valencià.

En la gran taronjada es repartiran més de mil litres de suc, unes 8.000 consumicions, de la varietat de taronja “Lane Late”, recol·lectada expressament per a l’esdeveniment, i el dijous també es repartiran 1.000 litres d’orxata natural, realitzada pels mestres artesans de Xufa València.

En l’acte s’utilitzaran la taronja i l’orxata com a valors d’identitat i promoció dels productes autòctons valencians i les festes falleres.

A més s’oferirà informació turística dels municipis i comarques valencians, de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de València.
En tots dos esdeveniments col·laboren la denominació d’origen Xufa València, I.G.P Consell Regulador de Cítrics Valencians, l’associació de dj’s i productors valencians PRODJ, que s’ocuparà de l’animació dels actes, i l’empresa ZUMMO.