València Turisme ha recolzat hui la presentació de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, un certamen que des de 2014 celebra també semifinals prèvies en diferents països de tot el món.
L’acte ha aprofitat també per presentar la imatge gràfica que encapçalarà esta pròxima edició del concurs. 2016 serà l’any del #PaellaEmoji, i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca s’ha volgut bolcar de ple amb esta iniciativa, utilitzant-lo com a imatge principal per a la present edició.

 El cartell, dissenyat un any més per Socarrat Studio, s’estructura, segons ha explicat Vicent Sanfeliu, Director d’Art de Socarrat Studio, en base als tres valors que enguany es volen transmetre: la imatge de Sueca com a capital mundial de la paella valenciana, representada per l’emblemàtica Muntanyeta dels Sants que apareix al fons; el color verd dels camps d’arròs, que s’ha virat a una tonalitat a l’estil ‘whatsapp’ que li dóna un aire de modernitat i el fa proper a les noves tecnologies; i un gran #PaellaEmoji com a protagonista principal del cartell. Amb esta imatge, coneguda ja per tothom, el Concurs vol aportar tota la seua força i presència internacional a la consolidació de l’autèntica paella valenciana a tots els racons (i dispositius mòbils) del món.

 En l’acte ha pres la paraula també el regidor responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Vicent Baldoví, qui ha estat l’encarregat de presentar les novetats, així com les fases internacionals que s’han programat en esta 56ª edició. Tasmània (Austràlia), Tòquio (Japó) i Blois, del de departament Loir-et-Cher, a la regió Centre de la Vall del Loire (França) són les pròximes destinacions a les que es farà arribar la nostra paella en els propers mesos. A més a més, en esta edició s’ha celebrat també la primera semifinal americana del concurs que va tenir lloc el passat mes d’octubre a Jersey City, New Jersey (EUA). Com en els darrers anys, els restaurants guanyadors en les diferents eliminatòries prèvies que es celebren en altres països tindran com a premi la invitació a participar en el concurs de Sueca que es celebrarà el proper 11 de setembre.

 La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, que és dóna la circumstància que és també regidora a l’Ajuntament de Sueca, ha estat també present a l’acte. Moncho ha assegurat que des de València Turisme recolzaran este concurs perquè “és una peça fonamental en la promoció i la consolidació de la paella valenciana i de l’arròs de València” ha assenyalat. En este sentit, la titular de Turisme de la Diputació de València ha reconegut també que el certamen s’ha convertit amb el temps en un important esdeveniment gastronòmic no només per a Sueca sinó per al conjunt de la Comunitat Valenciana.

 El xef Jesús Melero, coordinador del concurs i representant de l’empresa Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales S.L. (OCGI), l’encarregada d’organitzar les eliminatòries prèvies a l’estranger, ha destacat també “la bona tasca i el gran equip que s’ha format, que ha aconseguit portar la paella i el nom de Sueca tant lluny” i ha continuat “la meua tasca és professionalitzar la paella, donar-li per tot arreu el prestigi i el respecte que es mereix. Estic orgullós de treballar per un dels plats més importants del món”.

 L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha estat l’encarregada de tancar les intervencions. La màxima representant del consistori suecà ha volgut fer palés el seu agraïment en nom de tot el poble de Sueca a tot l’equip que hi ha al darrer del certamen, “l’èxit i el prestigi que ha adquirit este concurs és mèrit de moltíssima gent” ha assenyalat. Alhora, Tamarit ha afirmat també que els suecans “tenim el privilegi de ser bressol i experts en este plat i la grandíssima sort de poder exportar-lo, i de portar el nostre nom sempre acompanyant-lo, reafirmant-nos en allò que som realment, la terra de l’arròs”. Igualment Baldoví també s’ha sumat als agraïments “col•laboradors, patrocinadors, institucions i autoritats, professionals, mitjans de comunicació i per descomptat l’equip humà que coordina el certamen, vosaltres sou l’ingredient principal del nostre concurs” ha afirmat.

El concurs planteja la possibilitat de celebrar una fase eliminatòria local per primera vegada

En les darreres setmanes el consistori ha convocat als hostalers de Sueca, el Perelló i el Mareny, que ofereixen paella al seu menú, per convidar-los a participar en el plantejament d’una semifinal suecana del concurs, per consensuar-la amb ells, escoltar les seues suggerències i aportacions i alhora sondejar també la seua intenció de participació. L’objectiu és, segons ha explicat Baldoví, “implicar més als suecans, motivar-los i encoratjar-los a participar i formar part d’este prestigiós concurs que es celebra al seu poble, que és a més el concurs gastronòmic internacional degà a l’estat espanyol”.

cartell