El diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha visitat, al costat de l’alcaldessa de Alcublas, Blanca Rosa Pastor, la zona muntanyenca del municipi dels Serrans afectat per l’incendi d’Andilla de 2012.

Bort ha lamentat la gestió realitzada després de l’incendi que fa quatre anys va calcinar més de 23.000 hectàrees en aquesta comarca. “Anem a actuar per a accelerar la recuperació de les zones afectades pels incendis a Alcublas. L’Ajuntament està treballant molt per a recuperar el seu patrimoni natural i des de la Diputació hem de recolzar aquestes iniciatives”, ha assegurat el diputat de Medi ambient.

L’equip de govern i els tècnics del municipi han presentat al diputat una sèrie de propostes per a recuperar els principals elements de l’entorn natural de Alcublas, com la Cova Sabuquera i el Barranc de Lucía, situats en el Paratge Natural Municipal “La Solana i Barranco de Lucía”, a més de la creació d’una sendera circular entre el punts de major interés del paratge.

La “Posada En Valor Del Patrimoni Etnologico Del Paratge Natural Municipal La Solana – Barranco De Lucia: Ruta Dels Oficis” s’emmarca dins del l programa de Paratges Naturals Municipals 2015-2016 de la Diputació de València.

Les zones regenerades de Pinus Halepensis, segons han indicat els responsables de medi ambient del municipi, requereixen ara centrar esforços a realitzar labors d’esbrosse i clareos, sobretot en els paratges de Cerro Petroso, La Umbria de Xocolata, El Puntal del Navajo Rojo i La Cova Negra.

Així mateix, l’alcaldessa de Alcublas ha recordat la necessitat de recuperar i posar en valor altres elements com La Balsilla i la Bassa Silvestre, dues basses naturals d’important valor per a la zona.

En aquest sentit, Josep Bort s’ha compromès a “estudiar detalladament les propostes presentades per a desenvolupar aquelles que, dins de les nostres competències, puguen encaixar en els programes de Medi ambient”.