BiciDipu “ha tirat endavant gràcies a l’esforç de diversos departaments de la casa, des del parc Mòbil a Patrimoni, passant per Informàtica, la impremta provincial i el servei de Medi ambient, que ha col·laborat en aquesta iniciativa de l’àrea d’Administració General de la Diputació de València”, ha explicat el cap de gabinet de l’àrea, José Luis Aragón. Amb l’aprovació de les bases, queda regulada la utilització de bicicletes corporatives en els desplaçaments de personal entre els tres centres de la Corporació que compten amb el servei: la seu central en la plaça de Manises, el Centre Cultural la Beneficència i el Parc Mòbil.
Aragón ha destacat, durant la presentació del servei als treballadors de la Diputació, que el projecte “ha comptat amb la participació dels representants sindicals”. En la seua opinió, es tracta de “un projecte innovador i de tots que va a facilitar els desplaçaments i les relacions entre els empleats de la casa”. Els treballadors del Parc Mòbil han posat a punt les bicicletes en una iniciativa que “pràcticament ha tingut un cost zero”, segons explica la responsable del departament, Inma Renales. La suma d’esforços entre els empleats de diferents àrees de la Diputació ha permès engegar un servei que s’emmarca en l’eficàcia política per la qual aposta el president de la institució, Jorge Rodríguez. El servei BiciDipu, que fomenta l’ús de la bicicleta entre els empleats de la Corporació, podrà ampliar-se en un futur a altres centres depenents, segons explica la responsable del Parc Mòbil, que destaca un projecte que “ha rendibilitzat al màxim els recursos propis”. Durant l’ús de les bicicletes de la Diputació és important recordar que els empleats estan subjectes a la normativa vigent de circulació. Quant a les normes a tenir en compte, les bicicletes han de dipositar-se sempre en el lloc d’origen del trajecte i mai en el de destinació, i assegurar-se que el vehicle s’ha assegurat amb el cadenat, retornant la clau de seguretat al servei de Vigilància. Les bicicletes se sol·liciten en Vigilància i Seguretat del centre de treball, deixant les dades personals de l’empleat en el registre de control. I si existeixen suggeriments o reclamacions, poden tramitar-se a través del correu [email protected], dirigint-se al Parc Mòbil de la Diputació, departament responsable de la seua progressiva implantació i bon funcionament. “Comptem amb les necessitats que detecten els treballadors per a ampliar i millorar el servei en un futur”, ha assenyalat Inma Renales.
Per la seua banda, el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, ha manifestat que “les coses bones comencen des de la discreció, amb la suma d’idees i el treball de molts, que són els valors de la Nova Diputació”. Gaspar ha demanat als responsables del servei que tinguen en compte, de cara als pròxims mesos, la cobertura de BiciDipu en les dependències de la Diputació en el carrer del Mar, on habitualment desenvolupa el seu treball el diputat. En aquesta primera fase, BiciDipu arranca amb un total de set bicicletes, amb tres en l’edifici de la Plaça Manises i dues en el Centre Cultural La Beneficència i el Parc Mòbil. L’Àrea d’Administració General de la Diputació pretén ampliar i millorar el servei a partir de les valoracions que anirà arreplegant entre els propis usuaris, també amb la intenció d’ampliar BiciDipu a altres centres de treball de la Diputació.