Les més de huit-centes comissions falleres que s’han adherit a la campanya de sensibilització de la Diputació de València han rebut aquest dilluns la banderola amb el lema ‘No a la violència de gènere’ en un acte multitudinari i obert en la plaça de Manises, presidit per Jorge Rodríguez. El president ha rebut les Falleres Majors de València, Alicia Moreno i Sofia Soler, i a continuació ha lliurat les banderoles a les falleres majors de les juntes locals de la província, agraint la participació en l’acte a tot el col·lectiu faller, que s’ha convertit en «ambaixador contra la violència de gènere».

Rodríguez, acompanyat per les Falleres Majors de València, les seues respectives corts d’honor, la vicepresidenta de la Diputació, Ma Josep Amigó, i els portaveus de tots els grups polítics de la Corporació, ha introduït aquesta «humil recepció» a les comissions falleres de la província convençut del potencial de les Falles: «aconseguirem que aquestes festes genuïnes i universals siguen Patrimoni de la Humanitat».El president de la Diputació ha destacat durant la seua intervenció que el món faller «no podia quedar al marge de la lluita de la societat contra la violència de gènere», per la qual cosa ha agraït a totes les comissions que s’hagen convertit en ambaixadores contra aquesta xacra social. Per a acabar, ha desitjat a les Falleres Majors de la ciutat i de tots els municipis de la província, així com als milers de fallers i falleres que gaudisquen de la seua setmana gran.

Per la seua banda, la Fallera Major de València, Alicia Moreno, ha donat les gràcies a la Diputació per la invitació per a compartir aquest acte festiu de totes les comissions de la província i ha fet una crida al col·lectiu faller per a «fer possible entre tots que la nostra festa siga Patrimoni de la Humanitat».

El gir social que ha donat la nova Diputació a aquest acte de recepció de les comissions falleres s’ha posat de manifest amb l’èxit d’una campanya que ha cercat convertir a les falles en ambaixadores contra la violència de gènere. Més de 840 de les 880 comissions de la província s’han sumat a la trucada de la Diputació de València. En paraules de la diputada d’Igualtat, Isabel García, «una gran notícia per a aquesta acció emmarcada en el Pla Integral contra la Violència de Gènere, un compromís adquirit amb els col·lectius i associacions de dones en la línia de coeducar i sensibilitzar a la societat valenciana».Música i festa en obert

L’acte celebrat aquest dilluns en la plaça de Manises ha sigut amenitzat per la música de les joves bandes valencianes Bombai i No Comment, que han perllongat la seua actuació en directe fins al tall de les dues de la vesprada. En paral·lel, els representants de les centenars de comissions de la província han arreplegat la seua banderola amb el lema ‘No a la violència de gènere’, que hauran de col·locar en els monuments fallers i posteriorment en els casals com a compromís adquirit per a rebre l’ajuda de 180 euros que concedeix la Diputació.

Per l’escenari de la Plaça de Manises han desfilat les falleres majors de les Juntes Locals d’Alaquàs, Albal, Alboraia, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Alzira, Benaguasil, Benetússer, Bunyol, Carcaixent, Carlet, Cheste, Gandia, la Pobla de Vallbona, la Llosa de Ranes, Moncada, Massanassa, Paiporta, Picanya, Puçol, Catarroja, Sedaví, Sagunt, Silla, Riba-roja de Túria, Torrent, Villanueva de Castellón, Xàtiva, Llíria, Sueca i Manises. Totes elles han arreplegat la banderola amb el lema “No a la Violència de Gènere”, igual que la resta de comissions de la província adherides a la campanya de la Diputació.

És la primera vegada que la recepció a les comissions falleres de la Diputació de València se celebra íntegrament en obert, amb la presència del president, Jorge Rodríguez, en la plaça de Manises de principi a fi de l’acte per a compartir amb tots els fallers i falleres una matinal festiva que, també per primera vegada, ha tingut un to de reivindicació social.

Galeria d’imatges de la recepció de les comissions falleres en la Diputació de València