L’Àrea de Cultura de la Diputació ha programat uns quants concerts a l’aire lliure aquest estiu en el Centre Cultural la Beneficència. Jazz, blues, folk i músiques del món són alguns dels estils que s’ofereixen tots els divendres a les 22 h desde l’1 de juliol fins al 30 de setembre.

Hui, divendres 26 d’agost, Besarabia actuarà a les 22 h en el pati VI. Són un trio de música balcànica i klezmer que transmet un paisatge sonor on habiten cultures i tradicions diferents a través de danses búlgares i macedònies, composicions pròpies que naveguen per Turquia i Grècia fins al Magrib.

«El nostre viatge comença…»: així comencen la majoria dels concerts de Besarabia. La seua música descriu la mescla i la confluència de l’esdevenir de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’oest a est i d’orient a occident per la península balcànica: jueus, gitanos, àrabs, turcs, romanesos…, i amb ells els seus costums i les seues músiques.

Les pròximes setmanes actuaran Urbàlia Rurana i La Romàntica del Saladar el 2 de setembre, Notes Soltes el 9 de setembre, el Grup Tr3scant el 16 de setembre, Lochlainn el 23 de setembre, i Latino & Belenguer Quintet el 30 de setembre.

Les entrades són gratuïtes i poden reservar-se prèviament en la recepció de La Beneficència de dimarts a diumenge de 10 a 20 h oen de la web València Cultural 360º. Activitats de cap de setmana

A més del concert de Besarabia, el Centre Cultural la Beneficència ofereix un concert i un espectacle de teatre infantil per a acabar el mes d’agost.

El Grup de Cambra Marxant actuarà dissabte 27 d’agost a les 19 h en la Sala Alfons el Magnànim. En el seu concert presenten un viatge per la història de la música, des del barroc fins als sons més actuals, tot des del prisma d’una formació clàssica. És un espectacle dirigit a tota la família en el qual busquen integrar distints estils en una actuació diferent.

Per a cloure el cap de setmana, La Beneficència ofereix el teatre infantil Pop’s corn diumenge 28 d’agost a les 11:30 h en el pati V. Es tracta d’un concert musical per a tota la família a càrrec de Maduixa Teatre en valencià. El que comença com una prova de selecció per a un concurs de la ràdio esdevé una autèntica festa concert amb una quinzena de cançons amb veu en directe. És una trama senzilla i simpàtica en què tot el públic es divertirà, cantarà i ballarà amb els protagonistes.

Durant el mes d’agost també poden visitar-se algunes exposicions temporals: l’«Antologia de Gervasio Sánchez» en el Museu Valencià d’Etnologia i «Prehistòria i còmic» en el Museu de Prehistòria de València.