El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha presentat hui en roda de premsa el CD i les partitures de la campanya “Retrobem la nostra música” al costat del cap de servei de Cultura, Mario Carrión, i els assessors musicals Vicente Soler i Pablo Sánchez.
Xavier Rius ha informat que s’ha engegat l’enregistrament de les dues bandes guanyadores del certamen de música de la Diputació d’enguany, Requena de la categoria especial i Carlet de la primera secció, els enregistraments de la qual seran els dos programes pilots del projecte d’enregistrament de bandes i del projecte d’internacionalització de la música que es desenvoluparà durant el pròxim any. “Volem internacionalitzar la idea que València és música, que la gent associe la nostra provincia amb la música i d’aquesta manera la posem en valor”, ha subratllat el responsable de l’Àrea de Cultura. Una altra novetat de la qual ha informat Xavier Rius, són les ajudes atorgades a les bandes guanyadores del certamen perquè puguen fer una eixida d’àmbit nacional o internacional a realitzar un concert. Enguany l’ajuda s’ha concedit a la banda de Carlet, els qui han oferit un concert a Barcelona, i Rius ha assegurat que en els pròxims any s’estendrà a les guanyadores de totes les seccions. La campanya “Retrobem la nostra música” ha editat enguany cinc partitures en lloc de tres com era habitual, i s’han realitzat 400 exemplars de cadascuna de les cinc partitures. A més, s’ha gravat el CD del Retrobem número 33 i s’han realitzat 1000 còpies. Les partitures i els CDs es repartiran a les bandes de música a l’abril de 2017 i el pròxim Certamen de Bandes de la Diputació de València se celebrarà en el mes de maig, i el termini d’inscripció ja està obert.

Ajudes Retrobem

Rius ha fet esment de les diferents ajudes que es deriven del Retrobem, com són les ajudes a les escoles d’educandos, a l’adquisició d’instruments, a bandes de música, corals, associacions de dolçaina i percussió, orquestres de puls i polcre, rondalles i grups de danses. A més, també es concedeixen ajudes a l’adquisició de partitures. D’altra banda, el Retrobem inclou ajudes per a la promoció de la banda guanyadora mitjançant un concert fora de València. En aquesta campanya també s’atorguen ajudes a ajuntaments, com per a la realització d’actes commemoratius de l’aniversari d’una societat musical, i per a l’engegada de certàmens de bandes de música, en els participants han de competir per un premi.

Partitures editades 2016

Durant la present campanya, s’han editat cinc partitures per a bandes, les quals són Quatre moviments, de Francisco Andreu Comos, Des de 1993, de Francisco Arturo Bort Ramón, El miracle de la vida, de Bernardo Adam Ferrero, Innsbruck Bus, de Rafael Doménech Pérez, i Pumkins, de Juan – Gonzalo Gómez Deval.

CD número 33

Les obres que s’inclouen en el CD del Retrobem la Nostra Música van ser gravades en el Palau de la Música de València en el marc del Certamen Provincial de Bandes 2015. La primera obra és Estratègia, de Francisco Tamarit Fayos i interpretada per la Soceidad Musical Lira i Casino Carcaixentí S.M.R de Carcaixent, guanyadora de la Secció Especial, sota la direcció de José Onofre Díez Monzó. La segona peça és Imatges a contrallum, de Teo Aparicio Barberán. Està interpretada per la Unió Musical de Godelleta, guanyadora de la Secció Primera i dirigida per Jesús Perelló Fuster.

En tercer lloc està Valencianes, d’Eduardo López – Chávarri, interpretada per la Unió Protectora Musical de Llombai, guanyadora de la Segona Secció i dirigida per Miguel Roig Ortega.
Després d’aquesta, està La venda dels gats, de José Serrano amb instrumentació de Francisco Moral. Està interpretada per la Unió Musial El Arte de Sinarques, guanyadora de la Secció Tercera, sota la direcció de Francisco José Martínez Gallego. L’última obra del CD és Aurora, composta per José Manuel Izquierdo i interpretada per la Unió Musical d’Algímia d’Alfara, guanyadora de la Secció Quarta i dirigida per Xesco Guillem i Escobar.