La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat avui als alcaldes, regidors i tècnics de turisme valencians el nou pla de subvencions del Patronat de Turisme de València en la Diputació de València. L’acte, que ha inclòs un torn obert de preguntes per als assistents, ha comptat també amb la intervenció del gerent del Patronat, Pau Pérez, i el cap de l’Àrea Jurídica i Pressupostària del Patronat, Alfred Giner.

Les línies d’ajuda municipal 2017 de València Turisme suposen una inversió directa de quasi un milió d’euros en els municipis valencians a través dels dos plans de subvencions en matèria de promoció turística i nova senyalètica. Tots dos programes estan destinats als municipis i entitats locals menors de 30.000 habitants.

Comissió avaluadora exclusivament tècnica

Pilar Moncho ha destacat que amb aquestes ajudes, “consolidem una nova forma de governar en turisme amb línies de subvencions públiques, transparents i obertes, dirigides a tots els municipis i en les quals els projectes seran avaluats per una comissió exclusivament tècnica i on no estem ni tan sol representats els polítics”.

Tramitació àgil

Tal com ha assenyalat la màxima responsable de l’Àrea de Turisme, “hem fet un esforç per a introduir millores en el procediment que permeten tramitar amb més celeritat les ajudes, així com el seu abonament dins de l’exercici pressupostari”.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils des de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de l’extracte de la convocatòria de les bases.

662.000 euros per a Promoció Turística

La primera línia de subvencions per a Promoció Turística està dotada de 662.000 euros i s’articula a través de quatre modalitats: organització i promoció de certàmens turístics, accions de promoció turística (publicacions turístiques, videos, cartelleria, etc.), difusió de festes d’interés turístic i elaboració de projectes per a la creació de productes turístics de caràcter gastronòmic, cultural o actiu.

Cada ajuntament opta a una ajuda màxima de 6.000 euros en aquesta línia de Promoció Turística. L’ajuda no podrà superar el 90% del cost total del projecte.

300.000 euros per a Nova Senyalètica

La segona línia d’ajudes està dirigida a finançar exclusivament noves infraestructures de Senyalètica Turística i compta amb un pressupost de 300.000 euros. En aquest àmbit, un dels criteris prioritaris a l’hora de valorar els projectes serà que les propostes de senyalètica siguen conjuntes amb altres municipis per a afavorir una imatge conjunta del territori valencià.

Cada ajuntament opta a una ajuda màxima de 10.000 euros que es podrà complementar en el cas de projectes turístics compartits per diversos municipis. D’igual manera a la primera línia d’ajudes, la subvenció de València Turisme a cada projecte no podrà superar el 90% del seu cost global.

Novetats destacables

Entre les principals novetats incorporades en les ajudes de 2017 destaca la seua tramitació electrònica a través de la seu electrònica de la Diputació de València i el termini de realització de les accions (de l’1 de novembre de 2016 al 31 d’octubre de 2017 en el cas de Promoció Turística, i de l’1 de gener de 2017 al 31 d’octubre de 2017 en els projectes de senyalètica).