El municipi de Beniarjó tornarà a estar connectat amb la veïna localitat del Real, una vegada finalitzen els treballs per a la recuperació del pont que tradicionalment ha unit aquest dos nuclis urbans. Unes actuacions que està previst iniciar durant el segon semestre de 2018 i que comptaran amb el finançament íntegre per part de la Diputació de València. D’aquesta manera es donarà resposta a una reivindicació històrica per la qual es ve treballant durant la darrera dècada, des de que en 2007 una riuada arrasara amb el pont originari, segons ha explicat l’alcalde de Beniarjó, Marc Estruch, a la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, s’ha mostrat «molt satisfeta» pel fet que des de la Diputació de València vagen a aportar-se els recursos   necessaris «per posar fi a una situació que ha alterat i dificultat les comunicacions entre Beniarjó i la veïna localitat del Real i, molt especialment, entre els agricultors d’aquestes dues localitats», ha remarcat. En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha reconegut que es tracta «d’una inversió elevada, però necessària, que la corporació provincial es veu amb l’obligació d’afrontar per normalitzar les comunicacions i el desplaçament d’un gran nombre de veïns i veïnes». Segons ha avançat la vicepresidenta, la previsió és que les obres puguen començar durant el segon semestre de 2018 i que la infraestructura estiga finalitzada i en funcionament per a finals d’eixe mateix any.

La recuperació d’aquest pont permetrà que els agricultors del Real i de Beniarjó ja no estiguen obligats a fer una volta de 10 quilòmetres per poder accedir a les seues terres. Una situació que ve produint-se des de que la infraestructura quedara greument danyada després dels episodis d’intenses pluges registrats durant la tardor de 2007, que varen provocar l’ensorrament d’una part del pont i inhabilitaren el seu ús, tant per al trànsit rodat com per al pas de vianants. Per tal de donar resposta a aquesta problemàtica, el passat mes de juny la Diputació de València va aprovar una assignació pressupostària per valor de 452.981,76 euros, quantitat total de las obres, perquè ambdós municipis puguen recuperar aquesta via de comunicació per sobre del riu Vernissa. Abans de que finalitze aquest mes de desembre es portarà a terme la licitació i direcció tècnica del projecte, per a posteriorment poder iniciar les obres.

Per la seua part, l’alcalde de Beniarjó, Marc Estruch, ha aprofitat l’ocasió per agrair a la Diputació de València «la seua implicació en l’execució d’aquest projecte, el qual permetrà millorar una situació que està alterant el dia a dia d’un bon nombre de veïns i veïnes del municipi». De la mateixa manera, Estruch que s’ha mostrat especialment satisfet pel la quantitat de recursos que actualment la Corporació provincial dispensa als municipis.

En el que va de legislatura el consistori de Beniarjó ha rebut 778.565 euros de la Diputació, entre els quals s’ha comptat per al present exercici 2017 amb 106.036 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres 37.036 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 67.921 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

Pavimentació de vies públiques

Durant la seua estada a Beniarjó, la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de present i futur per al municipi. Entre aquests, destaquen les actuacions de remodelació del parc La Senyoria, per les quals s’ha comptat amb 31.619 euros corresponents al programa d’Inversions Financerament Sostenibles 2015 (PIFS). Així com la reparació i pavimentació de les vies i voreres de l’Avinguda País València, carrer Joan de Montcada, València i Ferran Peiró, per a les quals s’ha disposat de 31.733 euros dels IFS 2016. A més d’escometre els treballs corresponents a la primera fase per a la reordenació del vial públic del carrer Doctor Rico, al qual s’han destinat 63.057 euros corresponents a les Inversions Financerament Sostenibles 2017; i la substitució de l’enllumenat per models LED en diferents vies públiques del nucli antic, que ha suposat una inversió de 34.300 euros procedents de fons provincials.