La quinzena edició de la Biennal de Música de Buñol se celebrarà entre el dissabte 30 de juny i el dissabte 21 de juliol. Durant tres setmanes, aquesta localitat valenciana acollirà més de 25 propostes culturals que abastaran una gran varietat d’estils, des de la música barroca i clàssica, passant pel jazz i el folk, fins al pop i el rock.

D’aquesta manera, la població de la Hoya reforçarà la seua històrica implicació amb la música, una de les prioritats en la gestió cultural de la corporació provincial. La programació completa es presentarà dimecres que ve, 13 de juny, a les 12.00 hores, en la seu central de la Diputació de València.

Una dels grans figures que componen la programació del cicle és Jorge Drexler. El cantant segueix presentant el seu últim disc, ‘Salvavidas de hielo’, amb un gran èxit artístic i de públic. En aquest treball, l’uruguaià ha indagat en les diverses formes de tocar una guitarra. Així, ha extret els seus sons acariciant, esquinçant i percutint totes les parts de l’instrument. Guanyador d’un Oscar en 2005, Drexler també recuperarà composicions de la seua extensa discografia.

El jazz també tindrà segell de qualitat en el festival. En aquesta ocasió, ho posarà la cantant, trompetista i compositora Andrea Motis, que oferirà els temes de l’àlbum ‘Emotional Danse’. Aquest treball, debut en solitari de la jove instrumentista a través de ‘Impulse!’, conté estàndards, versions de cançons tradicionals i del pop, així com temes propis. Andrea Motis actuarà al costat del quartet de Joan Chamorro, mentor artístic.

Com no podia ser d’una altra manera, aquesta trobada cultural també comptarà amb la presència de la música de banda. La iniciativa ‘A Tres Bandes’ unirà a la Unió Musical de Llíria, a l’Ateneu Musical de Cullera i a la Societat Musical L’Artística de Buñol en un concert únic, en el marc d’un projecte en el qual col·labora la Diputació. Després d’una cercavila que arrancarà en la Plaza del Pueblo, aquestes tres formacions delectaran al públic amb les seues interpretacions.

El cartell d’aquesta quinzena biennal de música de Bunyol es completarà amb un ampli ventall d’activitats familiars que es distribuiran entre les tres setmanes de programació.