El proper dimecres 25 de juny, a les 20:30 hores, el jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia, acollirà el concert d’inauguració de la 29a edició del Festival Polisònic, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. El grup S.A. For Dixieland Band, una banda formada per músics de la Safor, seran els encarregats de la música en aquesta celebració. El grup saforenc interpretarà un repertori basat en els ritmes divertits, contagiosos i ballables de la música nord-americana dels anys 20 del segle passat. L’entrada a aquest primer concert serà gratuïta.

La inauguració del festival consistirà, per primera vegada, en una festa de presentació, on es combinarà música i gastronomia, amb la col·laboració del Departament de Comerç de l’Ajuntament i la Ruta Destapa’t, que commemora el seu 10é aniversari, oferint als assistents una experiència més completa en les nits d’estiu de la ciutat.

Fins el 18 d’agost es donaran cita grups de projecció internacional, d’estils tan diversos com el jazz, la música cubana o el tango, entre d’altres. Pel jardí de la Casa de la Cultura passaran grups com ara Escorcia Big Band Boom, salvatge rock & roll amb l’elegància d’una big band; Percussí o no + Cumie, amb ritmes i percussions del món; Frank Catalano Quartet, un dels valors emergents del jazz internacional; la tradició musical cubana de Jóvenes Clásicos del Son; Los Saxos del Averno, l’essència del rhythm & blues; Las Vegas Jazz Band, amb grans èxits del swing; Analía Bueti y la Orquesta de las Dos Orillas, que farà un homenatge a Carlos Gardel; i Lluís Coloma Trio & Carl Sonny Leyland, dos virtuosos pianistes del boogie woogie.