La convocatòria d’ajudes de la Diputació per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega ja està oberta per a tots els municipis de les comarques de València. Les subvencions es podran sol·licitar a la web de la corporació provincial fins el dia 14 d’agost exclusivament mitjançant la plataforma telemàtica de la Diputació. En aquest enllaç es troben totes les instruccions i la documentació necessària per fer la sol·licitud: http://www.dival.es/medio-ambiente/content/subvencio-2018

Aquest nou programa de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació compta amb un pressupost de 750.000 euros. La quantitat màxima subvencionable per a cada municipi, tant per a vehicles elèctrics com per a punts de recàrrega, es d’un màxim de 20.000 euros.

La iniciativa s’emmarca en el conjunt d’actuacions encaminades a lluitar contra el canvi climàtic que desenvolupa la corporació provincial com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. En el cas dels vehicles, la substitució d’un turisme o una furgoneta lleugera per un model elèctric permet reduir un 43,6% les emissions de CO2 abocades.

En aquest sentit, cal assenyalar que el sector del transport és responsable del 31% de totes les emissions de diòxid de carboni (CO2) que es produeixen a les comarques de València, en total més d’1,1 milions de tones. Aquesta xifra suposa que, cada habitant, emet a l’any 0,6 tones d’aquest gas d’efecte d’hivernacle.

Els criteris per a la concessió d’aquestes ajudes tenen en compte si el vehicle nou és per substituir un amb motor de combustió; si el municipi ha subscrit el Pacte d’Alcaldies; si la localitat té aprovades ordenances municipals en matèria de mobilitat sostenible; si el municipi concedeix bonificacions a l’impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics; i si el municipi ha subscrit el pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible.