La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, convida a Bombas Gens, Centre d’Art, a participar al primer ‘Café i Antropologia: dijous antropo-lògics a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia’ de l’any 2019 amb el seu projecte ‘En Marxa’. Aquest primer seminari es celebrarà el dijous, 21 de febrer, a les 18 hores en la Sala Secà i Muntanya del Museu Valencià d’Etnologia.

Des de l’any 2016, la Biblioteca d’Etnologia organitza junt a l’Associació Valenciana d’Antropologia, les sessions de ‘Café i Antropologia’. Es tracta de seminaris sobre antropologia els quals volen fugir de l’academicisme universitari buscant un tractament més proper. El café ajuda molt a la conversa i l’intercanvi, que és en definitiva l’objectiu d’aquestes sessions.

Davall el títol ‘EN MARXA, un lloc de trobada entre un centre d’art, Bombas Gens, i els seus veïns i veïnes’ es raonarà sobre aquest projecte de participació ciutadana a través del qual el centre d’art, que va obrir les portes el 2017, ha volgut fer protagonistes a totes aquelles persones vinculades al barri i a la antiga fàbrica des d’abans que obrira les seues portes.

La presentació serà a càrrec de Sonia Martínez, coordinadora de activitats culturals i educatives a Bombas Gens, junt a Mireia López i Lluís Benlloch, membres de l’Estudi La Dula – Eines Participatives que ha mediat en este projecte i els participants a ‘En Marxa, Carmen Laborda, Carmen Sospedra, Jana Sospedra i Juani Latorre.

Es preveu una sessió molt enriquidora per a tots aquells professionals i estudiants vinculats a l’antropologia, la sociologia, la museologia i la gestió cultural. Una bona pràctica del més recent museu valencià que cal conéixer per poder aprendre d’ella.

Per a més informació, consultar el link.