La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat les obres de l’EPA de Canals, una instal·lació remodelada amb el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 de la Diputació. Un pla que “sufraga les obres de condicionament i adequació de tots els centres educatius de titularitat municipal de les comarques valencianes”.

 

Amb el programa d’inversions en educació, totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d’adults de titularitat municipal de la província de València reben una ajuda de 38.000 euros per realitzar obres de millora de les seues instal·lacions.

 

A la comarca de la Costera, a més de Canals, també han rebut l’ajuda del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 de la Diputació de València, l’Alcúdia de Crespins, Barxeta, la Font de la Figuera, el Genovés, Moixent, Montesa i Rotglà i Corberà.

 

La remodelació de la Casa de la Cultura, coneguda com Casa de Paquita la Moruna, ha estat completada amb una subvenció del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació.

 

El pla de les escoletes de la corporació se suma al Pla Municipal de Manteniment d’Escoles que es va iniciar al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació per tal de finançar el canvi de portes i finestres dels centres educatius d’infantil i primària, millorar les condicions d’alumnes i professors, i augmentar així l’eficiència energètica de les instal·lacions. En total, la Diputació ha destinat durant els exercicis 2018 i 2019 un total de vora 16 milions d’euros en millora de centres educatius.

 

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha destacat que “amb el pla donem un impuls a la millora de la qualitat de l’ensenyament en tots els àmbits: infantil, adults i ensenyaments musicals. Un total de 270 actuacions en 160 municipis”.

El Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019

El programa de la Diputació per al finançament de millores als espais educatius municipals compta amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros amb caràcter bianual. Aquest programa inclou totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d’adults de titularitat municipal de la província i aportarà una ajuda de 38.000 euros per cada un dels centres.

 

El pla desenvolupa un total de 270 actuacions en 160 municipis valencians, de les que 169 són a escoletes infantils, 13 a conservatoris musicals, i 88 a centres formatius d’adults.